5x Waarom op Lustrumreis naar Albanië

Relatief onbekend bij het grote publiek maar zonder meer een betoverende bestemming voor jouw lustrumreis: Shqiperia, oftewel Albanië! Voor een off-the-beaten-track reis met een goede dosis avontuur, cultuur en heerlijke stranden weet de Lustrumguru zeker dat deze parel van de Balkan alles in huis heeft voor een geslaagde reis met jouw club of dispuut! De Guru zet even op een rijtje waarom Albanië een magische bestemming is voor jouw dispuut of clubvakantie!

1. Albanese riviera

Albanese Riviera: Azuurblauwe wateren, paradijselijke strandjes, de meest verrukkelijke seafood en hippe beach bars. In Albanië?!! Jazeker!! De Albanese riviera zit bomvol pareltjes van plekken om prinsheerlijk te relaxen, uit je strandstoel voor een prikkie Long Island Ice Tea te slurpen en flink uit je dak te gaan met elkaar. Bovendien vind je in Albanië talloze strandjes die nauwelijks of niet per auto te bereiken zijn en daarom heel erg onontdekt zijn bij de grote menigten. De Lustrumguru weet deze magische plekjes te vinden. Even langs de kliffen en bossen wandelen, of kajakkend het water trotseren,  en arriveer op jullie privé strand. Onmisbaar tijdens een lustrumreis door Albanië als je het de Guru vraagt.

2. Albanese Alpen

De Albanese Alpen: Dacht je dat de Zwitserse of Oostenrijkse Alpen de enige plek in Europa was om eens goed te hiken? Think again! Albanië kent schitterende bergen. Vooral in de Valbona vallei in het Noorden van het land, zijn de ruige landschappen bijzonder spectaculair. Dit betekent: prachtige hikes met adembenemende uitzichten, watervallen en pittoreske dorpjes. Tijdens jouw lustrumreis in Albanië de uitdaging aangaan en deze ruige natuur trotseren. Dus trek de wandelschoenen maar aan, the mountains are calling! 

Low budget lustrumreis Albanië

3. Raki Galore!

Albaniërs houden van een goede slok Raki en ook jij zult er zonder twijfel aan moeten geloven tijdens jouw lustrumreis door Albanië. Overal waar je komt word je uitgenodigd om het verse (nogal sterke) brouwsel van een oma of neef te proberen dat naar eeuwen oud (geheim) recept gewoon langs de kant van de weg wordt gestookt zoals op de foto hiernaast. En wat betreft het drinken ervan houden ze er een strenge etiquette op na; voor de Guru werd het na een raki’tje of 8 ook ietwat ingewikkeld… 

4. Cultuur snuiven & geschiedenis

Albanië heeft door de eeuwen heen veel verschillende invloeden gekend en dat is terug te zien in de architectuur, eetcultuur en alledaagse gebruiken. In de hoofdstad Tirana vind je veel overblijfselen uit het communistisch verleden van Albanië. Daarnaast zijn de sprookjesachtige kastelen en oude steden zoals Berat of Shkoder een referentie naar de interessante geschiedenis. Evenals indrukwekkende bouwwerken zoals het archeologisch complex bij Butrint of de meer dan 175.000(!) bunkers uit de Communistische tijd. De Guru vertelt je er alles over tijdens jouw Lustrumreis door Albanië! 

Lustrumreis Albanie Koman Fierze Boottocht 1

5. Goedkoop!

De Guru zou de Guru niet zijn als hij het ook niet erg fijn vond dat zijn euro’s hier toch bijzonder veel waard zijn. Voor een kwalitatief hoogstaande maaltijd in combinatie met een lekkere koude Korca (lokaal bier), zul je het lastig krijgen boven de 6 euro uitkomen. Dat betekent, meer geld te besteden aan mooie activiteiten. Of voor een extra Korca of raki, of allebei, natuurlijk! Benieuwd naar de highlights van dit heerlijk goedkope land? Check it out! 

Op lustrumreis naar Albanië?