5x Waarom op Lustrumreis naar Montenegro

Jij gaat met jouw dispuut of jaarclub naar Montenegro, zo ziet de Lustrumguru in zijn glazen bol. En hij kan het weten. Want wie wil er nou niet op een lustrumreis naar een land waar de betoverende landschappen en natuurlijke wonderen zich opeenstapelen, dat bol staat van de gezellige historische stadjes, waar de azuurblauwe Adriatische wateren tegen schitterende stranden aan kabbelen en waar je ook nog eens flink uit je dak kan gaan om het lustrum met elkaar te vieren? De Guru legt hier uit waarom jij, met jouw club of dispuut op lustrumreis naar Montenegro moet gaan!

1. Avontuur in overvloed

Het Durmitor gebergte in het gelijknamige nationale park is van een ongekend schoon. Majestueuze bergen, oerbossen en diepe canyons zorgen ervoor dat er een hele hoop adrenaline gevulde activiteiten te doen zijn! Zo kan je gaan canyonnen in de Nevidio Canyon, een paardrijtocht maken of mountainbiken door dit gebied. Om een lekkere uitdagende hike niet te vergeten natuurlijk! Of ga raften op de Tara rivier, zoals op de foto hiernaast! Peddel voor je leven om overeind te blijven, maar de Guru weet nu al dat jullie dat niet gaat lukken, wie durft? Let’s go!

2. Klein maar fijn!

Montenegro heeft een oppervlakte wat ongeveer een derde dat van Nederland is. Dat betekent kortweg dat het echt een heel klein land is. En dan toch nog zoveel diversiteit hebben op dat hele kleine stukje aarde! Van ruige landschappen tot heerlijke stranden en van gezellige stadjes tot onontdekte plekjes, de Guru weet dat dit allemaal in Montenegro te vinden is! Dus; weinig uren in de bus, en des te meer genieten van al het unieks wat Montenegro te bieden heeft tijdens jouw lustrumreis. 

3. Voor de fijnproevers

Montenegro als wijnproducerend land en de Montenegrijnse keuken als haute cuisine? Maar natuurlijk! De Guru weet dit als ware bourgondiër  als de beste! En daarom zal hij jullie er niet van onthouden een heerlijke wijnproeverij te doen hier, evenals de highlights van de keuken te laten proeven en te leren voorbereiden! Geniet van heerlijke wijnen en neem een paar flesjes mee voor thuis zou de Guru zeggen! Proost op jullie lustrum! 

4. Gezellige stadjes om te borrelen

Veel van de historische plaatsjes hier voelen werkelijk sprookjesachtig aan. Verdwaal in de kleine straatjes en steegjes en doe lekker drankjes op de knusse pleintjes. Voor een goede dosis cultuur maar ook zeker voor het bruisende nachtleven kunnen jullie hier terecht! Ze zijn in Montenegro namelijk niet vies van een feestje. De (strand)feesten van kustplaats Budva zijn in land en ommeland berucht en beroemd, perfect om als afsluiter van jouw lustrumreis eens goed stoom af te blazen! Met een bonkend hoofd maar vooral met een hoofd vol mooie herinneringen stappen jullie daarna in het vliegtuig naar huis! 

Lustrumreis - Montenegro - Lustrumguru

5. Baaien, meren, Adriatische kust

Er zijn weinig plekken met zo’n adembenemende  view als die van de Baai van Kotor. Omringd door bergen en de genoemde pittoreske stadjes challenget de Guru je om een betere plek te vinden voor die volgende Insta picca. Hij wacht wel… Hiernaast vind je in Montenegro het eveneens schilderachtige Skadarmeer, om maar niet te beginnen over de heerlijke stranden aan haar prachtige kust… 

Kortom, de Guru is in love met Montenegro. En jij na jouw lustrumreis hier ook! Klik hier en ontdek wat Montenegro nog meer te bieden heeft!

Op lustrumreis naar Montenegro?