Lustreren en Covid-19; we mogen bijna weer!

Lieve Lustrumreizigers. Inmiddels leven we al ruim een jaar in een wereldwijde pandemie. So much fun, right? NOT! Maar er is licht aan het einde van de tunnel. Het vaccinatieprogramma begint wereldwijd steeds meer op stoom te komen en hopelijk is iedereen, inclusief studentikoos Nederland, aan het einde van de zomer gevaccineerd! Met name in Europa worden er stappen gemaakt, doordat vaccins gelijk worden verdeeld over de EU. Wat betekent dit voor het internationaal toerisme en jullie lustrumreis? Een verre, exotische reis voor komende zomer is nog net te vroeg, maar wij gaan er vanuit dat er vanaf einde zomer en het najaar weer lekker gereisd kan worden. Ja, dat lees je goed, jullie kunnen weer een lustrumreis gaan plannen! Uiteraard is niks 100% zeker, maar gelukkig hanteren wij flexibele corona voorwaarden, waardoor jullie zorgeloos & zonder risico je reis kunnen boeken.

Flexibele Corona Voorwaarden

We kunnen ons voorstellen dat het alsnog een beetje spannend is om nu een reis te boeken en om straks op reis te gaan (hoe was dat ook alweer?!). Daarom krijg je van ons flexibele Corona voorwaarden, zodat je met een gerust hart je reis kan boeken, kan maken, kan verzetten of restitueren. Zie hier een overzicht van de voorwaarden:

  • Als de reis niet plaats kan vinden vanwege een onverantwoorde situatie (dit kan Corona zijn, maar bijv. ook een burgeroorlog), dan verplaatsen we in overleg met jullie de reis naar een ander moment of een andere locatie.
  • Mochten wij de reis moeten annuleren vanwege omstandigheden (bijv. Corona), hebben jullie recht op jullie geld terug.
Laat je verrassen door Vietnam tijdens je lustrumreis
  • Mochten jullie om andere redenen zelf de reis willen wijzigen, dan gelden de normale wijzigingskosten volgens onze algemene voorwaarden.
  • Onze partners zitten lokaal in de landen om de situatie te monitoren en te helpen waar nodig. Jullie kunnen dus verantwoord en zonder zorgen op reis!
  • We bieden financiële garanties via SGR en calamiteitenfonds. Ons bedrijf heeft de corona crisis overleefd, we zijn stabiel, in rustig vaarwater en hongerig voor de toekomst!
  • Kortom; je kan zonder zorgen boeken. Als de reis niet plaats kan vinden vanwege welke reden dan ook, boeken we hem voor jullie om naar een andere locatie of datum. Of jullie krijgen een refund als de reis niet plaats kan vinden. Jullie lopen dus geen risico!

SGR en Calamiteitenfonds

Natuurlijk is de Lustrumguru, net als alle andere grote reisorganisaties, aangesloten bij het SGR en Calamiteitenfonds. Daarnaast hebben we een reisbureau aansprakelijkheidsverzekering. Dit zijn belangrijke redenen om bij een reisbureau te boeken: naast dat wij veel lokale kennis van de landen hebben en we een vette reis voor jullie in elkaar knallen & uitvoeren, dragen wij ook bepaalde risico’s & verantwoordelijkheden voor jullie. Hierdoor kunnen jullie onbezorgd op reis!

Het Calamiteitenfonds biedt hulp in het geval molestsituaties of natuurrampen met als gevolg hetzij gevaar voor persoon en goed van de consument hetzij aangetaste infrastructuur. Helaas valt Corona niet onder dit fonds. Maar het is natuurlijk alsnog fijn in het geval van molest of natuurrampen (Maar please god, Corona is enough!).

Alle reisbureaus zijn verplicht aangesloten bij een garantiefonds voor financieel onvermogen. Mocht een reisbureau omvallen (bijv. vanwege de pandemie), zal de schuld van het reisbureau jegens jullie door het SGR afgehandeld worden. Het SGR wordt vanwege Corona, zeer waarschijnlijk gebackuped door het Voucherfonds, dus je geld krijg je uiteindelijk altijd terug. Great news! 

Sowieso is de Lustrumguru onderdeel van een enorm gezonde organisatie, hierdoor maken wij ons absoluut geen zorgen en zal het SGR niet aan bod komen. Wij gaan jullie reis gewoon uitvoeren!

Reisverzekering & Corona

Sowieso is het altijd aan te raden om een persoonlijke reisverzekering te hebben, inclusief annuleringsverzekering. Een doorlopende verzekering is vaak betaalbaarder dan het per reis afsluiten, zeker als je vaker reist. Zorg ervoor dat je de juiste dekking (Europa vs. Wereld) hebt. Normaal, bij roekeloos gedrag, kan het zijn dat je (reis)verzekering niet uitkeert. Het negeren van oranje reisadvies kan als roekeloos gedrag worden gezien, maar dit kan alleen van toepassing zijn op Corona gerelateerde schade. Je verzekering keert dan dus niet uit voor Corona gerelateerde schade, maar waarschijnlijk wel voor andere schade.

Het is belangrijk dat je dit checkt met je eigen reisverzekering, dus bel ze even op om zeker van je zaak te zijn.

Yala Safari in Sri Lanka

WE ARE READY TO TRAVEL- En nu?

Ben jij overtuigd en helemaal klaar om je droomreis samen te gaan stellen? Wij vertellen je graag in geuren en kleuren over de mooie landen in ons portfolio. Uiteraard leggen we je ook uit hoe het zit met boeken en reizen in het Corona-tijdperk. We helpen je graag bij het zoeken naar de beste vliegtickets, met de beste (flexibele) voorwaarden.

Door het positieve nieuws over vaccins & reizen worden we inmiddels weer overspoeld met aanvragen van mensen die niet kunnen wachten om weer op reis te gaan. Wil jij met jouw club dibs op de leukste acco’s & beste spots? Wacht dan niet te lang met je aanvraag. Al hebben wij met ons uitgebreide netwerk natuurlijk altijd en overal een leuk alternatief in petto, dus als je meer tijd nodig hebt is dat ook prima!

Dus wacht niet langer en start het avontuur van je droomreis vandaag nog! 

Lustrumreis voor de scherpste prijs? Ontdek de lustrumreis bestemmingen van de Guru