Lustrumreis
Georgië

Onontdekt Georgië

Op zoek naar een nog ongerepte en betoverende bestemming in Oost-Europa? Georgië is een mysterieuze bestemming met sterke tegenstellingen. Ruige landschappen worden hier bijgestaan door eigentijdse steden als Tbilisi en betoverende bergdorpjes als Adishi. De Guru neemt je mee op een ultieme lustrumreis door dit diverse land en zorgt dat het je aan niets ontbreekt. Het startpunt van je lustrumreis door Georgië is natuurlijk de hoofdstad Tbilisi, een stad die zowel hip als ruw aanvoelt en waar een bruisend nachtleven zich in de avond als een oase voor je opdoemt.  Vanuit Tbilisi verrast de Guru je met authentieke bergdorpjes in de Kaukas om vervolgens een Georgiaans wijndiner tevoorschijn te toveren in 8000 jaar oude wijnvelden. Je gelooft het bijna niet maar de Guru schudt dan ook nog even wat extreme sporten uit zijn mouw. Ga samen met je club of dispuut paragliden, mountainbiken en raften om jullie lustrumreis door Georgië naar een hogere dimensie te brengen. De achterstallige infrastructuur en het ruige landschap houden de Guru zeker niet tegen om de magische badplaats Batumi te bereiken aan de Zwarte Zee voor een ontspannen afsluiter. 

Lustrumreis Georgie Gudauri Paragliden Kazbegi

De Highlights

Mount Kazbegi

Per 4WD rijd je de bergen in tot 2200 meter hoogte, alvorens een adembenemend mooie bergtocht te maken mét overnachting in een lokale berghut. Feitje van de Guru: de top van de Kazbegi is hoger dan de Mont Blanc en behoort met haar 5047 meter tot één van de hoogste bergen van Europa!

Gergeti Trinity Church​

Tijdens je lustrumreis door Georgië trotseer je een steile bergweg om bij de Gergeti kerk uit te komen. Dit is één van de meest spectaculaire plekken van het land. De kerk wordt nog altijd bewoond door monniken. Vanaf de top van de berg heb je een betoverend uitzicht over het uitgestrekte berglandschap.

Kakheti wijnregio

Een goed glas wijn slaat natuurlijk niemand af, dat weet de Guru ook wel. Daarom mag een indrukwekkende wijnproeverij in hét wijngebied van Georgië absoluut niet ontbreken tijdens je lustrumreis. Terwijl de wijn rijkelijk vloeit, worden er verrukkelijke, lokale delicatesse geserveerd. ‘Mkhiaruleba’ (Proost)!

Beste reistijd Georgië

De beste reistijd voor je lustrumreis naar Georgië is tussen april en september. Tijdens deze maanden kun je genieten van aangename temperaturen en valt er weinig neerslag. Ondanks dat je het hele jaar door een prachtige lustrumreis naar Georgië kunt maken, zijn de maanden tussen april en september de persoonlijke favoriet van de Guru. Met name in de winter kan het namelijk ongelofelijk koud worden in de bergen van Georgië. Mocht je voor een actieve lustrumreis in de winter kiezen, dan tovert de Guru natuurlijk wel even wat dikke berenvellen tevoorschijn!

Op lustrumreis naar Georgië?

Doe een aanvraag

Mail, Whatsapp of bel ons en plan een videocall met een van onze lustrumreis specialisten!

Bel met de Guru

In een vrijblijvende videocall of meeting bespreken we al jullie wensen, het proces en de mogelijkheden.

Ontvang een reisvoorstel

Na de videocall ontvang je vrijblijvend een betoverend lustrumreis voorstel op basis van jullie wensen!